Surdejsfranskbrød
Dette lækre brød er en variation over Cathrine Brandts "go to surdejsbrød". Jeg bruger lidt mindre vand og en anden melblanding end hun gør - og det bliver super lækkert.

Ingredienser
120gr frisk surdej
100gr tipo 00 mel
350gr almindeligt bagehvedemel
330gr vand (30 grader)
12gr fint salt
Instruktioner
Frisk en moden surdej op, stil den lunt et par timer
Samtidig blandes begge typer mel med vandet og stilles til autolyse lunt med låg
Når surdejen er hævet godt op æltes den i dejen sammen med salt
Ælt dejen 5 minutter i hånden eller på røremaskine
Overfør dejen til en condibøtte smurt med olie
Stræk og fold dejen et par gange med 30 minutters mellemrum
Lad dejen stå fremme på køkkenbordet 3-4 timer
Preshape dejen og lad den ligge på køkkenbordet i 20-30 minutter
Drys bord og dej med rigeligt mel og vend dejen om på melet
Shape dejen og læg den i hævekurv i kæleskabet natten over
Hæld brødet direkte ud på et varmt bagestål i en godt forvarmet oven og snit det dybt med en skarp kniv fra den ene ende til den anden
Bag brødet i varmluftsoven, 20 min. på 200gr 10-15 min. på 240gr.