Surdejsfranskbrød

Dette lækre brød er en variation over Cathrine Brandts "go to surdejsbrød". Jeg bruger lidt mindre vand og en anden melblanding end hun gør - og det bliver super lækkert.

Ingredienser

  • 120gr frisk surdej

  • 100gr tipo 00 mel

  • 350gr almindeligt bagehvedemel

  • 330gr vand (30 grader)

  • 12gr fint salt

Instruktioner

  • Frisk en moden surdej op, stil den lunt et par timer

  • Samtidig blandes begge typer mel med vandet og stilles til autolyse lunt med låg

  • Når surdejen er hævet godt op æltes den i dejen sammen med salt

  • Ælt dejen 5 minutter i hånden eller på røremaskine

  • Overfør dejen til en condibøtte smurt med olie

  • Stræk og fold dejen et par gange med 30 minutters mellemrum

  • Lad dejen stå fremme på køkkenbordet 3-4 timer

  • Preshape dejen og lad den ligge på køkkenbordet i 20-30 minutter

  • Drys bord og dej med rigeligt mel og vend dejen om på melet

  • Shape dejen og læg den i hævekurv i kæleskabet natten over

  • Hæld brødet direkte ud på et varmt bagestål i en godt forvarmet oven og snit det dybt med en skarp kniv fra den ene ende til den anden

  • Bag brødet i varmluftsoven, 20 min. på 200gr 10-15 min. på 240gr.